Close-up van witte bloesem met de rest van de plant wazig op de achtergrond

Assessment en development

De juiste talenten, skills én motivatie ontdekken

Krijg je graag een objectieve en heldere kijk op de talenten en het groeipotentieel van je (toekomstige) medewerker(s)? Een evaluatie op maat bezorgt je een heldere inschatting van iemand zijn sterktes, talenten en ontwikkelingsgebieden.

Ardeo reikt bedrijven een sluitend geschiktheidsadvies aan én de aanzet voor een gefundeerd ontwikkelingsplan. Zo krijgt elke (toekomstige) medewerker alle kansen om te groeien in zijn rol. Bovendien krijgt elke kandidaat waardevolle inzichten die kunnen helpen om loopbaangeluk te realiseren.

In welke context?

  • Bij de aanwerving of doorgroei van medewerkers
  • Competenties meten die nodig zijn om een rol succesvol uit te voeren
  • Groeipotentieel in kaart brengen
  • Een persoonlijk ontwikkelingsplan opstellen of opleidingsbehoeften detecteren
  • Als startpunt voor een persoonlijk coaching traject

 

Zo doen we dat

Met betrouwbare methodes brengen we de nodige informatie over een medewerker of kandidaat in kaart. Dat gaat van een  competentie- en motivatiegericht interview tot rollenspellen of simulatieoefeningen en redeneerproeven die aansluiten bij de functie, het functieniveau en het bedrijf. Zo kunnen we concreet gedrag triggeren en observeren.

Twee vrouwen zijn in gesprek tijdens een coachingsessie terwijl de ene vrouw een werkboek in haar handen heeft

Ons proces

1. Intake

We luisteren naar jouw vraag en bepalen wat nodig is om daar een concreet antwoord op te geven. Bij een assessment center gaan we aan de slag om de functiebeschrijving te doorgronden en bepalen welke kerncompetenties belangrijk zijn. Daarnaast vinden we het belangrijk om je organisatie goed te kennen. Zo kunnen we op basis van jouw bedrijfscontext- en cultuur ook testen of een kandidaat past binnen je organisatie.

In het geval van een development center gaan we na hoe we de groei van je medewerkers kunnen faciliteren en welke vaardigheden ze nodig hebben om binnen je (veranderende) bedrijfssituatie succesvol te zijn.

 

2. Uitwerking

We stellen een assessment of development programma op maat samen.

 

3. Uitvoering

Binnen jouw bedrijf, op een externe locatie of online: volgens jouw voorkeur. Een persoonlijk en warm onthaal van de kandidaat en professionele begeleiding.

 

4. Rapportering en feedback

Onze observaties schrijven we neer in een kwalitatief rapport. In het geval van een assessment helpt een diepgaande en genuanceerde evaluatie je de juiste keuzes maken. Er is ook ruimte voor feedback naar de kandidaat. Bij een development center voorzien we een uitgebreide feedbacksessie of zelfs een persoonlijk ontwikkelingsplan of een coachingstraject op maat.

Een man heeft een gloeilamp met kleine brandende lichtjes in zijn twee uitgstoken handen

De meerwaarde van ons assessment of development center?

  • Objectieve en duidelijke resultaten: aan de hand van een wetenschappelijk onderbouwde methodologie
  • Gericht op gedrag: geen beoordeling op basis van wat de persoon zegt, maar op basis van meetbaar gedrag
  • Vergrootglaseffect: omdat we kandidaten of medewerkers in een niet-vertrouwde context plaatsen, kunnen ze niet terugvallen op hun ervaring. Daardoor komen intrinsieke kwaliteiten bovendrijven. Sterke en minder sterke kanten worden duidelijk uitvergroot.
  • Competenties én ambities: we kijken niet alleen naar de talenten van een kandidaat maar ook naar zijn groeipotentieel en zijn eigen motivatie en ambities
  • Een ervaren assessor en development coach: met een goede opleiding en tientallen jaren ervaring

Wat anderen over Ardeo zeggen

kop koffie met tekst begin, maak een start, begin eraan,

begin bij het begin

Heb je nog vragen? Of wil je kennismaken?

Wij leren je graag kennen. Zo voel je ook meteen of het klikt.