YOLO, een excuus of een wake-up call?

Is YOLO voor jou een excuus om je kop in het zand te steken of zet het je aan je leven in handen te nemen, een visie te krijgen en dit te vertalen naar een plan?

Voor mij het eerste. Ik associeerde de kreet You Only Live Once vooral met lekker gek doen, je nergens iets van aantrekken en gewoon je ‘goesting’ doen.

Bijvoorbeeld, als ik weet dat het verstandiger is om naar huis te gaan maar ach, what the hell, het is gezellig, we nemen er nog één. YOLO!

Of als ik van plan ben een klus of taak in huis te doen en onverwacht komt er een kans om iets leuks te doen of op zolder verzeild te raken in een doos herinneringen. Dan denk ik ook al snel, ik pak het moment, pluk de dag. Lekker genieten. De klus kan later. YOLO!

Dat komt ervan als je afleert om vanuit “moeten” te leven en niet langer alsmaar meer en beter hoeft te doen. (En levensgenieter bent 😊 )

Maar begin mei gebeurde er iets bijzonders. Mijn verjaardag naderde. 49 jaar. Voel je hem al komen? bijna 50. Dat was even slikken. Wanneer was dat nu ineens gebeurd? Vergiste ik me nu geen 10 jaar? Word ik straks geen 40-er? Had ik iets gemist? Verkeerd geteld? Het overkomt me wel vaker: Oei, is het al zo laat? En plots ben ik te laat of moet ik me haasten.

yolo

En toen zag ik op een t-shirt YOLO staan.

Baf!

Plots kwam het helemaal anders binnen. Alsof ik het ineens besefte.

IK – LEEF – MAAR – ÉÉN – KEER.

Begrijp me niet verkeerd. Ik blik tevreden terug, heb weinig spijt en leef bewust maar plots besefte ik dat de TIJD beperkt is. Als je weet dat je trein over een uur vertrekt en je wil nog van alles doen, dan moet je bewust met je tijd omgaan want anders …

krijg je het niet af, baal je of krijg je stress, of je mist de trein …dat soort narigheid.

Als het over je leven gaat is het een behoorlijk definitief verhaal, geen 'volgende keer beter'. Bovendien weten we niet hoe laat onze trein het perron van dit leven verlaat.

 

yolo 2

Voor mij was de kreet YOLO niet langer een excuus om even niet verstandig te zijn of even geen verantwoordelijkheid te dragen maar plots een wake-up call.

Om bewuster om te gaan met tijd.

Tijd die er is.

Beperkt.

In de dagen voor mijn verjaardag maakte ik een beeld op van waar ik op wil terug kijken. Wat me belemmert. Wat ik nodig heb. Ik vroeg me af: Waar ben ik klaar mee, waar niet? Wat ga ik doen en hoe?

Het beeld is nog niet af, het proces is ongoing. Dezelfde oefeningen komen regelmatig terug maar ze telkens doen geeft me rust en voldoening. En daarna laat ik het weer los. En vanaf nu, af en toe op de klok kijken.

YOLO met een plan.

Dat wou ik even delen! (doe gerust het hetzelfde)

Wil  jij ook bewust je leven en loopbaan in handen te nemen, een visie te krijgen over je professionele leven en dit te vertalen naar een plan?

Samen en met de juiste tools is het leuker en gaat het gemakkelijker. Wij helpen je graag! Eerst even overleggen? Dat kan. Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Wil je dit artikel met iemand delen?

Laat je nog meer inspireren

De kracht van een vision board
Development Centers? Een troef voor werkgever én werknemer!
People-pleasen en leidinggeven, water en vuur?
kop koffie met tekst begin, maak een start, begin eraan,

Zet de eerste stap

Heb je nog vragen? Of wil je kennismaken?

Wij leren je graag kennen. Zo voel je ook meteen of het klikt.